top of page

Richard Treffner

18 okt. 2022

Vid Tempeluddens årliga investerarlunch var temat "Utmanande marknadsklimat" och bolagen fick tillfälle att beskriva hur just deras nisch påverkas av inflation, lägre värderingar och krigets följdeffekter.

Det ska vara roligt att vara investerare hos Tempeludden - därför anordnas också investerarträffar varje vår och höst.


Just i år var höstlunchen något dystrare än vanligt, på grund av det deppiga temat. Våra bolag fick tillfälle att berätta om påverkan från krig, inflation och allt annat som vi står inför just nu.


Största frågetecknen målades upp kring hur marknaderna för hemstädning och bygg ska påverkas, samt hur annonsmarknaden utvecklas. Inte minst Helena Folcker från laget.se har nyligen höjt ett varningens finger i media kring hur barnidrotten kan drabbas. Lyckligtvis är bolagen väl rustade för att hantera en potentiellt tuffare period och abonnemangsmodellerna ger stabilitet och framförhållning. Trots motvind i omvärlden utvecklas bolagen väl och tror på fortsatt tillväxt under 2023.


Den fråga från investerarna som alla bolag tog till sig var "Vad är våra kunders största problem i den omvärld vi befinner oss just nu - och finns det något vi kan göra för att hjälpa dem som snabbt gör skillnad för dem?"


Det var som vanligt roligt att träffa våra investerare och förutom bra dialoger med bolagen fick vi även med oss ett par tips på intressanta bolag som vi ska se till att ta kontakt med.

bottom of page